BLACKCELONA VOL.5 "Latin Sounds From Barcelona"

dissabte 11 desembre 2021 - 17:00
Blackcelona i Discmedi presenten “Latin Sounds From Barcelona” 
Un disc carregat de ritmes excitants i explosius com el boogaloo, la salsa, la cumbia o el mambo

Los Mambo Jambo Arkestra, Los Fulanos & The Pepper Pots, Enma Fernández, Elêctric Gozarela, Candela y Lo Demás, Tarquim o la Barcelona Big Latin Band, són alguns dels artistes presents en un nou volum carregat de ritmes explosius i excitants que ens faran ballar sense parar. 

BLACKCELONA 10 ANYS > 2012-2022
Quan va néixer Blackcelona el 2012, no podíem imaginar que posaríem en el mapa l’escena de la música d’arrels afroamericanes que es vivia als carrers de Barcelona, i amb aquest nou disc que posa el punt i final a aquesta aventura musical, ens apropem als sons llatins a través del boogaloo, la salsa, el mambo, la cumbia o el latin funk com a protagonistes. 

Des del primer disc, publicat l'any 2012, fins aquest últim recopilatori, Blackcelona i Discmedi hem mostrat una realitat musical que existia a la nostra ciutat, i que pocs coneixíen. Una història musical que ens l'han explicat amb les seves cançons els més de 80 grups que han passat pels cinc discos publicats. Un recorregut a través de les diferents músiques d'arrel afroamericana com el soul, el funk, el rhythm & blues, el latin soul o el jamaican jazz, per citar només algun dels estils presents en els diferents volums de Blackcelona. 

El que va començar com una reivindicació cultural, s’ha convertit en una aventura apassionant que ara ens porta a endinsar-nos en els ritmes llatins que acompanyen les nits més salvatges de la nostra ciutat. No es tracta d’un final de trajecte ni d’un comiat, però creiem que és un bon moment per fer un pas al costat, seguir ballant fins que surti el sol i continuar treballant en altres fronts des de les trinxeres de la república musical de Blackcelona... “Y si esto se acaba que siga el Boogaloo..."